10 jarige PetroQuip breidt portfolio uit met nieuwe vertegenwoordigingen

Pompen en electrical engineering voor high-end toepassingen in de olie- en gasindustrie

De oplossingen die PetroQuip al tien jaar levert aan de olie- en gasmarkt zijn in alle gevallen high-end en omvatten veelal een systeem van aandrijving en besturing gekoppeld aan onder meer pompen en compressoren. Om vervolgens de containerized oplossing volledig ‘plug&play’ aan te leveren op site, werkt het bedrijf samen met drie belangrijke partners: Nidec-ASI (fabrikant elektromotoren en vermogenselektronica) en de onlangs verworven vertegenwoordigingen van Imesa (electrical engineering& schakelmateriaal) en Termomeccanica Pompe (fabrikant van grote pompen).

Tien jaar geleden startte het bedrijf PetroQuip met het realiseren van high-end oplossingen voor de olie- en gaswereld. De combinatie van producten, markt, kennis en ‘Fingerspitzengefühl’ bleek de juiste. In het jubileumjaar 2017 kan het bedrijf dan ook terugkijken op een groot aantal projecten waarbij leveringen van equipment met een totaal vermogen tot boven de 200 MW geen uitzondering zijn.

Flexibel en grote engineeringcapaciteit

Nog liever kijkt PetroQuip echter naar de toekomst. Naar de nieuwe mogelijkheden die ontstaan zijn met de onlangs (voor Nederland) verkregen vertegenwoordigingen van Imesa en Termomeccanica Pompe én uitbreiding van het personeelsbestand.

Deze nieuwe vertegenwoordigingen sluiten aan op de keuze die het bedrijf zeven jaar geleden maakte voor elektromotorenfabrikant Nidec-ASI. De sterkte van dit bedrijf ligt onder meer in het feit dat hier binnen de engineeringafdeling kennis beschikbaar is van zowel elektromotoren als de vermogenselektronica; het gaat daarbij om combinaties met een vermogen van 150 kW tot 75 MW. Bovendien beschikt het bedrijf over een geavanceerde testafdeling voor state-of-the art testen. Precies datgene wat nodig is om in de olie- en gasindustrie de juiste, betrouwbare oplossingen te kunnen leveren.

Deze flexibiliteit die hoort bij een middelgroot bedrijf, de kwalitatief hoogwaardige producten én de grote engineeringcapaciteit waarmee aan variabele klantwensen kan worden voldaan, gelden ook voor de twee nieuwe vertegenwoordigingen. Eigenschappen die van cruciaal belang zijn omdat de high-end oplossingen moeten functioneren onder extreme omstandigheden. Ze moeten bijvoorbeeld bestand zijn tegen extreem hoge of lage temperaturen en vuile omgevingen én geschikt zijn voor toepassing in explosiegevaarlijke omgevingen.

Toekomst is voor groei

Met deze uitbreiding, het combineren van de producten én een uitbreiding van het personeelsbestand is het voor PetroQuip mogelijk om verder te groeien. Hierbij zal het bedrijf zich steeds meer richten op de contractorkant en gebruikers met complete high-end oplossingen die volledig getest op locatie worden aangeleverd.

Figuurbijschrift: Het testen van één van de zes 11000 Volt compressoraandrijvingen met een vermogen van 16,6 MW en een gewicht van 79000 kg. Bestemming: Midden Oosten.

petroquip
© Copyright - PetroQuip